joi, 8 noiembrie 2012

Fairy Queen - Cicely Mary BarkerDaca v-au incintat balul zinelor si gradina lor fermecata, va invit sa o cunoasteti si pe ilustratoarea care le-a creat.
Cicely Mary Barker si-a publicat prima ei carte, Flower Fairies of the Spring, in 1923.
In Anglia tocmai ce incepuse o perioada de viu interes fata de zine odata cu aparitia controversatului volum The Coming of the Fairies al lui Sir Conan Doyle, a indragitului Peter Pan (J.M. Barrie) si a ilustratiilor Idei Rentoul Outhwaite.
Regina Angliei a avut si ea o contributie semnificativa la popularizarea zinelor, obisnuind sa trimita prietenilor ei carti postale reprezentind universul feeric al fapturilor atit de iubite de copii.


Cicely folosea modele din viata reala, de cele mai multe ori copii care veneau la gradinita surorii ei. Micutele zine nu sint creaturi creionate din imaginatie pura, ci portrete de copii pe care i-a potrivit florilor dupa inspiratie.
Influentata de Prerafaeliti, aprecia mult acuratetea descrierii plantelor si a florilor; in una din prefete, ea a tinut sa mentioneze ca le-a pictat respectind imaginea lor din realitate. In acelasi timp, a recunoscut ca nu intilnise pina atunci nici o zina. :)

Mai multe amanunte despre activitatea ei puteti afla aici.
Am tinut sa fac aceasta mica introducere despre  Cicely Mary Barker pentru ca abia acum am descoperit-o si mie mi se par cele mai frumoase imagini cu zine pe care le-am vazut; sint sigura ca ilustratiile ei vor incinta si la noi multi copii.

Va invit sa vizitati si pagina dedicata Flower Fairies, este o sursa minunata pentru a ne imprieteni cu fapturile de poveste: activitati, jocuri, un glosar si multe alte surprize!

Asadar, let's meet the fairies! :)10 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. I knooooow! Cind am gasit site-ul, am topait de bucurie! M-a impresionat si faptul ca Cicely traia mai mult in lumea zinelor. :)
   Am citit si ca la un moment dat dorea sa renunte la ilustratiile laice (implicit cele cu zine) si sa picteze doar subiecte religioase. Noroc ca entuziasmul celor din jur a fost mai puternic. :D

   Ștergere
  2. http://www.flowerfairiesprints.com/ - eu aici am dat de ilustratiile ei, cartile inca nu le-am avut in mana...

   Ștergere
  3. Niiice! :)
   Eu am pus in wishlist asta:
   http://www.elefant.ro/carti/carti-in-limba-engleza/flower-fairies-masks-and-wings-101721.html
   O sa le facem cu sclipici, cred, e o perioada sclipicioasa la noi. :)

   Ștergere
  4. Sa stii ca la tine si la Una m-am gindit cind am gasit pagina cu flower fairies, dar doream sa o prezint si pe Cicely cu ocazia asta. :) Sper sa va foloseasca.

   Ștergere
  5. Vai, minunata si cartea cu mascute! Ce ma fac, ce ma fac! am un wishlist kilometric, daca nu sparg o banca voi fi foarte nefericita! :))

   Ștergere
  6. Si eu la fel. :)) Count me in for the robbery! :D

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Daaaa, si mie imi plac tare, tare mult, abia astept sa iau si cartea cu aripi si masti!

   Ștergere