vineri, 14 septembrie 2012

joi, 13 septembrie 2012

Baby Beetles

Schultüte - Conul cu bunatati



Am gasit in vara un articol despre o traditie care se pastreaza in Germania de pe la 1800 si care mi se pare o idee incintatoare pentru copiii care merg la scoala sau la gradinita.

Conul cu bunatati era la inceput umplut cu dulciuri sau jucarii, ulterior dulciurile au inceput sa fie inlocuite cu ceva mai sanatos, iar jucariile sa primeasca linga ele si lucruri folositoare pentru scoala.
Au inceput sa fie si comercializate, dar cred ca bucuria e mai mare atunci cind e confectionat in familie, eventual si cu participarea prichindeilor.

                                                                              foto

Fotografii frumoase cu aceste conuri gasiti aici, iar aici citeva idei pentru confectionare:

Zakka Life
CaliforniaGermans
The Mother Huddle
UK German Connection


Alte poze care mi-au placut gasiti aici si aici.

Am facut si eu unul de curind si a fost primit cu incintarea unui cadou de Craciun!
Incintarea nu a lasat loc si de poze, asa ca pun o "reconstituire" aproximativa (si mult mai saraca) a ceea ce a continut conul cu bunatati.


Happy Schultüting!! :)

 

 

marți, 11 septembrie 2012

In lumina. Animale salbatice



"Wow, o lanterna?!!"
Cam asa reactioneaza copiii la vederea cartii.
La fel am exclamat si eu cind am vazut-o la un tirg, inainte de Craciun. Cum pretul mi s-a parut maricel si lista mea era destul de incarcata, am aminat sa o cumpar atunci.
Insa gindul mi-a ramas la ea si am pindit mereu librariile online pentru un pret mai prietenos si am gasit acum citeva luni o oferta la Elefant.
De atunci am "testat-o" pe multi pici, cu virste de la 4 pina la 7 ani si jumatate si absolut toti au fost teribil de incintati.



Coperta are o mini-lanterna care atrage atentia si o remarci imediat pe raft. In interior gasim cite o pagina dedicata curiozitatilor si in dreapta ei o pagina magica unde trebuie sa cautam cu lanterna animalutele prezentate.
Calatoria ne poarta in desert, in savana, la poli, in munti si la ecuator.

Leopardul zapezilor isi foloseste coada pufoasa pentru a-si incalzi botul. Gaseste 3 leoparzi de acest fel.


Fiecare zebra are un model unic de dungi albe si negre. Gaseste 4 zebre.


Hipopotamii nu pot transpira, asa ca stau in apa cind le este cald. Gaseste 2 hipopotami.


Sarpele-cu-clopotei nu produce zgomotul caracteristic decit dupa ce napirleste prima data. Gaseste 2 serpi-cu-clopotei.


Ursul polar este cel mai mare urs de pe glob. Gaseste 3 ursi polari.


Majoritatea tigrilor au peste 100 de dungi pe blana. Gaseste 2 tigri.

Ilustratiile mi se par simpatice, animalele sint usor de recunoscut. Apar si o multime de vietati mai 'exotice", nu atit de intilnite de copii in mod obisnuit: fenecul, karibuul, boul-moscat, foca lui Weddell, muflonul, ocelotul...
E un material generos si pentru a invata / a repeta in limba engleza numerele, numele animalelor, culorile, calitatile si se pot inventa si jocuri pe marginea capitolelor prezentate.

Are 10 pagini cartonate, lucioase, de aproximativ 27x27 cm.
Autorul este Glenn Johnstone, iar traducerea apartine Alinei Scurtu.
Cartea a aparut in 2008 la editura The Book Company, iar la noi in 2009 la editura Corint Junior.






duminică, 9 septembrie 2012

Googly eyes - Injun Joe din scortisoara






Googly Eyes - Freddie the Fish



Pentru fotografiile din colectia googly eyes, m-am inspirat de la una din cartile pentru copii care imi sint tare dragi: Freddie the Fish, Star of the Show.




Freddie este pasionat de spectacolul subacvatic si ii place mult cum cinta Smiley the Shark cu formatia lui.





Il admira pe Snippy the Crab si ar vrea sa poata si el merge pe sirma ca acesta!




Susie the Seal poate invirti pe nas o minge, iar Freddie e nespus de incintat!





Timmy the Turtle inoata ca vintul si ca gindul si trebuie sa te tii bine!




Oare cine jongleaza cu opt scoici deodata? Ollie the Octopus, cine altcineva?




Freddie vrea si el sa faca parte din spectacol. Se strimba amuzant,  face pe toata lumea sa rida si imediat devine chiar vedeta spectacolului!



Cartea este scrisa de Ben Adams si  ilustrata de Craig Cameron.

A aparut la Anness Publishing in 2011, are 12 pagini cartonate (lucioase).




vineri, 7 septembrie 2012

In galop - Prietenii cailor


Mi-as face o revista doar cu "posta redactiei", cu scrisori si desene de la copii. Si cu surprize! :)
E o rubrica de care tin seama atunci cind cumpar o revista pentru pici.
Pentru ca am vazut un desen grozav al Dariei pe blogul Pitici dar voinici, am tinut mortis sa am revista care a publicat scrisoarea. In galop, publicata de MSZ, numarul 13, din septembrie.

Am desfacut cu nerabdare surpriza din revista si am descoperit un calut negru cu ochi verzi, o cheita, un abtibild, un pliant cu Calutii florilor&Harta prieteniei si o oglinda care se pretinde "a sirenelor", insa eu nu i-am descoperit secretul - pare una obisnuita!

Chiar daca parul lui este negru ca noaptea, Laleaua Neagra are un suflet amabil si delicat, care il face sa-i protejeze de pericole pe toti prietenii lui. Prietena lui cea mai buna este Albastreaua, calutul libertatii, alaturi de care ii place sa galopeze fericit si fara nici o grija printre florile multicolore.



Recunosc ca nu stiam de Magiki, dar harta prieteniei si calutii florilor sint prezentati atit de delicat si prietenos, incit mi-am dorit de indata sa am toata colectia. :) Din fericire, se pot achiziona separat.

Si pentru ca revista contine totusi si altceva in afara de corespondenta copiilor si surprize, m-am bucurat sa aflu si citeva lucruri noi: originea cuvintelor birja si fiacru, cite birje existau in Bucuresti si unde se aflau statiile de "taxi" la inceputul secolului XX, de ce birjarii erau numiti "domnii salata" in Varsovia, dar si cum sint tratati azi caii care se folosesc la birjele din orasele turistice - toate astea din articolul La sosea, birjar!, care acopera 4 pagini.
Am mai aflat povestea poneilor de rasa Exmoor din Marea Britanie (Comoara nationala a britanicilor), cum se foloseste friul (Ce poarta calul pe cap) si de ce le place cailor noroiul (Despre noroi).
O rubrica simpatica este si Olimpiada animalelor, care contine citeva curiozitati (cu ce viteza alearga un iepure, care sint cele mai puternice vietati...) Cam atit mi s-a parut mie interesant.


Ilustratiile mi se par decente, fara sa ma impresioneze cu ceva anume.Aceeasi parere si despre posterul de la mijlocul revistei.

Nu am practicat niciodata echitatia si, desi imi plac caii, nu am vreo atractie deosebita spre aceasta disciplina.
Poate de aceea am trecut repede peste articolul In galop spre aurul olimpic, unde ni se prezinta campionii de anul acesta la dresaj, sarituri peste obstacole si cros. Articolul ocupa 3 pagini - prea mult pentru mine. :)

La fel de putin impresionata, ba chiar si nitelus iritata, am fost de banda desenata Rivalitate (6 pagini).
Nu imi plac nici ilustratiile si nici continutul cu tenta feminista cam agresiva din punctul meu de vedere.

Tot la categoria iritare intra si articolul Alba-ca-zapada pe cal, unde aflam ca "producatorii de filme se bat pe Kristen [Stewart]. De ce? Este frumoasa, capabila si... produce o gramada de bani pentru ei. Pentru fiecare dolar pe care i-l platesc, ei au un profit de 55,84 dolari."


Revista are si un concurs de fotografie cu premii constind in sedinte de echitatie si jucarii.
Costa 7.9 lei si are 35 de pagini lucioase (din care 3 de publicitate). Pe mine m-au interesat doar 13.

Daca aveati dilema daca sa o cumparati sau nu, sper ca v-au ajutat informatiile prezentate.

Iar daca aflati cumva de oferte speciale la calutii Magiki, anuntati-ma si pe mine negresit! :)


joi, 6 septembrie 2012

Walking Through the Jungle - Barefoot Books





De Barefoot Books am aflat de la Adina, care are mereu resurse noi si interesante pentru invatarea limbii engleze (si franceze si mai nou si spaniole!) la ea pe blog.

Exista si un canal Barefoot pe YouTube de unde puteti descarca orice clip sau lista de clipuri, folosind YouTube Downloader (aplicatia e gratuita).
Executati fisierul (Run) si porniti instalarea. Veti vedea optiunea Install Ask toolbar - debifati ambele optiuni si apasati Next. Deselectati orice alte produse care apar in lista de instalare.
Selectati Finish si porniti aplicatia.

Se pot descarca videoclipuri si de pe alte siteuri (o lista limitata, e drept), nu numai de pe YouTube.
E bine sa alegeti instalare personalizata ori de cite ori vi se da posibilitatea, pentru a avea control detaliat asupra produselor software care urmeaza sa fie instalate. Unele aplicatii au incluse si produse aditionale, care uneori sint considerate spyware. Cititi cu atentie instructiunile! :)


Enjoy! :)


marți, 4 septembrie 2012

Danish butter cookies - Busy bag



Am gasit o cutie metalica de la Danish butter cookies (cumparata mai mult pentru ca avea o ilustratie frumoasa, in relief).




Am decupat cercuri dintr-un bloc de desen si am pus pe capac 2 magneti, sa nu se miste foaia.




Am razuit lozul norocos cu un creion normal, cu o culoare obisnuita, cu o culoare cerata si cu alta culoare obisnuita, multicolora. Creioanele trebuie sa fie foarte ascutite.




Pe masura ce coloram desenul, mai mutam magnetii de colo-colo. :)

Imi place cum se "developeaza" fotografia, putin cite putin.